Opret WordPress Hjemmeside | 3-Trin Guide Illustreret

Opret din WordPress hjemmeside nemt og simpelt med denne 3-trin guide. Det mest nødvendige når det kommer til at opsætte din nye WordPress hjemmeside er naturligvis uden hosting. Det er måden din hjemmeside bliver tilgængelig på nettet.

Derefter skal du installere WordPress, hvilket faktisk er utroligt simpelt på de fleste hosting virksomheder. Alt du skal gøre er at trykke installer. Herefter er det tid til at designe din nye WordPress hjemmeside.

På denne sidste og tredje trin er hvor de fleste giver op. Det kan være intimiderende at designe og opsætte en hjemmeside, da der er mange funktioner man skal sætte sig ind i. Skulle du være interesseret i en hjemmeside, men ikke ønsker at bruge en uge på at lære et helt nyt system, kan du købe design af din hjemmeside her.

Designsite tilbyder hjemmesider med 100% ejerskab fra kun 1.399 kroner.


WordPress Hjemmeside Hosting

Når man skal have en hjemmeside er det nødvendigt at den bliver hostet. Hosting er måden hvorpå din hjemmeside bliver synlig på internettet. Uden en sådan host er din hjemmeside bogstavelig talt blot en fil på din computer.

Hosting behøver ikke være dyrt, og du kan endda få det gratis. Hvis du vælger gratis hosting er der en del muligheder, men oftest en række begrænsninger. Den billige har derimod ikke mange begrænsninger, men er langsommere end den dyrere.

Hvad koster hosting?

Hosting typePris
Gratis hostingGratis
Shared Hosting10-50 / måned +
VPS (Virtuel Private Server)100 kr. / måned +
Dedikeret Server400 kr. / måned +

Gratis Hosting

Du vil gerne have en hjemmeside, men ønsker ikke at betale for hosting. Heldigvis er der massere af muligheder for gratis hjemmeside hosting. Den mest populære gratis løsning når det kommer til WordPress er naturligvis deres egen side.

Du kan hoste din WordPress hjemmeside gratis på WordPress.com. Men det kommer desværre med en masse begrænsninger.

Når du vælger at hoste din hjemmeside gratis på WordPress skal du være opmærksom på følgenede 3 ting.

Ulemper ved gratis WordPress hosting

  • Max 3 GB plads
  • Reklamer bliver placeret på din hjemmeside
  • Du kan ikke lave en medlemsskab hjemmeside
  • Din side bliver SLETTET ved overtrædelse af deres regler.

Måske det største problem ved disse er at der bliver placeret reklamer på din hjemmeside. Ikke alle vil have reklamer på deres side, og dem som vil, vil gerne beholde indkomsten selv.

Men når man hoster sin side på WordPress tager de altså reklameindtægterne. Dog er det gratis, så hvis du bare gerne vil have din blog på internettet, kunne det være det perfekte valg for dig.


Billig Hosting (Shared Hosting)

Billig Hosting (Shared Hosting)

Engang kostede hosting mange hundrede kroner om måneden, hvis ikke mere. Og det er altså en rigtig stor udskrivelse for en person, som bare gerne vil have en blog. Det er måske ikke et problem for de store spillere, men størstedelen af blog ejere er helt almindelige mennesker.

Heldigvis er der kommet en billigere hostingform i nyere tid, som er blevet utroligt populær. Det skaldes shared hosting, og betyder essentielt man deler en server.

Når man køber shared hosting uddelegeres server kapaciteten til hjemmesiderne, alt efter hvilke der har brug for det. Det vil altså sige at hjemmesider som ikke har trafik på en givent tidspunkt ikke behøver kapacitet, og den bliver brugt af en hjemmeside med trafik på det tidspunkt.

Det er en simpel forklaring men essentielt hvordan shared hosting virker. Langt de fleste hjemmesider bruger shared hosting idag, og det burde du også, hvis du ikke regner med at få mange besøgende.

Ulemper ved billig hosting

  • Mere ustabil end dyrere hosting
  • Større risiko for hackerangreb
  • Langsommere hjemmeside

Det er de generelle ulemper ved billig hosting, men det er altså ikke det store problem. Shared hosting er mere ustabil end den dyre dedikeret hosting, men ikke den store forskel. Det kan være din hjemmeside er live 99.90% af tiden i stedet for 99.99%.

Derudover er hackerangreb en sjældenhed, med meget lille risiko hvis du vælger et større hosting firma såsom One.com. -Dog er shared hosting meget langsommere end dedikeret hosting.

Du kan altid opgradere senere

Det er en rigtig god ide at starte med shared hosting i begyndelsen af din blog. Det kan tage mange måneder før du begynder at se rigtig traffik, så du behøver ikke at betale for lynhurtig hosting i den periode.

Når du kommer op på mange besøgende, og ønsker en super hurtig hjemmeside overfører du bare hjemmesiden til den nye og dyrere service.


Den dyre hosting

Hvis man gerne vil have den bedste hosting skal man vælge en af følgende. Disse er de bedste former for hosting. De tilbyder din hjemmeside stor stabilitet og lyn hurtig hjemmeside.

VPS hosting (Virtuel Private Server)

VPS hosting (Virtuel Private Server)

En server er essentielt en computer. Når man køber en VPS hosting reserverer man en del af computeren til ens hjemmeside.

Det tilbyder din hjemmeside stor stabilitet fordi der altid er ressourcer til rådighed. Så selv hvis du hjemmeside får 100.000 besøgende på en dag bliver din hjemmeside ikke langsom eller lukker ned. Såfremt du har købt kapacitet til sådant en mængde brugere.

Dedikeret hosting

Dedikeret hosting

Når man køber dedikeret hosting ejer man hele en givne server. Det giver det bedste mulige hastighed og stabilitet. Din hjemmeside har nemlig reserveret alt serverens computerkraft. Såom RAM, diskplads, etc.


Opret WordPress Hjemmeside

Langt de fleste hosting firmaer har en “1-klik WordPress installation”. Det gælder for alt hosting, inklusiv gratis, billig, og dyr hosting.

Herunder ser du et billede af hvordan dette ser ud på One.com, som tilbyder shared hosting fra kun ca. 20 kroner om måneden.

hosting med 1 klik wordpress opretning

Efter du har trykket installer er din side faktisk klar. Din WordPress hjemmeside er nu oprettet, og vi kan gå videre til tilpasning af dit design. Hvis du er mere teknisk og har din egen server uden en automatisk installation kan du læse denne artikel for mere information.


Tilpas Design

Efter du har gennemført din installation, og indtastet dine oplysninger er du klar til at designe din hjemmeside.

Når man skal designe en WordPress hjemmeside skal man bruge et tema. Som du kan se på billedet nedenfor bruger jeg GeneratePress.

Opret WordPress Hjemmeside - Simpel Guide

Hvis du ikke ønsker at bruge en af de allerede installerede temaer kan du klikke på “tilføj nu” og vælge imellem de mange temaer. Mange er gratis, men nogen koster også et mindre beløb.

Når du har valgt din tema og aktiveret det kan du begynde at designe det. Her klikker på du “tilpas” og bliver sendt videre til en side hvor du kan ændre dit design så det passer til dine behov.

Da alle temaer er forskellige bliver du nødsaget til at finde en guide omkring opsætning af dit individuelle tema. Det er ganske simpelt men kan være besværligt, hvis det er første gang. Derfor opfordre jeg dig til at besøge ejeren af temaets hjemmeside og læse deres guides.

WordPress design kan være kompliceret

Det er let nok at vælge din hosting og sætte WordPress op. Som sagt kan du faktisk installere systemet med et enkelt klik, og finde et tema hurtigt. Man kan endda gøre det fuldstændig gratis hvis man virkelig har lyst.

Design af din WordPress side er dog hvor mange begynder at svede. Man skal have en generel knowhow til hvordan hjemmesider fungerer. Selvom det er visuelt for langt størstedelen skal man bare kende til basale webdesign termer osv.

Heldigvis kan du altså købe design af din WordPress side for mindre beløb. Her på Designsite kan du købe design og opsætning af din hjemmeside fra kun 1.399 kr. Og denne er fuldstændig mobilvenlig. En ting mange glemmer, eller simpelthen ikke kan finde ud af.


Køb Hjemmesidedesign

Opret din WordPress hjemmeside selv, eller lad mig lave den rigtigt første gang. Hvis du er interesseret i en hjemmeside men ikke selv har lyst til at bakse med design og opsætning er du kommet til det rette sted. En flot mobilvenlig hjemmeside til kun 1.399 kr., som du fuldstændig selv ejer.

ProduktPrisLæs mere
Simpel Hjemmeside1.399 kr.Læs mere
Unik Hjemmeside2.999 kr.Læs mere
Hosting / Support99 kr. / mdr.Læs mere

Derudover kan du også købe hosting af din side for kun 99 kr. måneden. Dette inkluderer support og mange andre fordele. Eksempelvis SSL certifikat, som kendetegnes ved en hængelæs i siden af din URL.

ssl certifikat

Du kan se et eksempel på denne ovenover. Derudover tilbyder jeg også en unik hjemmeside til dig som gerne vil have noget helt specielt. En hjemmeside designet fra bundet, så den passer perfekt til dig, og dit brand.

Nyt Design Til Hjemmeside

Hvis du vil have et nyt design til din hjemmeside kan det også klares her. Priserne er de samme, da arbejdet er ligeså omfattende. Hvis du køber redesign kan du få en ny og moderne hjemmeside, som er klar til mobilen, og med sikkerhed giver dig flere salg.

Besøgende på din hjemmeside kan hurtigt blive skræmt væk af en gammel hjemmeside. Det virker utroligt uprofessionelt, og kan endda lede folk til at tro din side er falsk. Der skal meget til at for at opbygge tillad på nettet, og en pæn hjemmeside er et must i denne sammenhæng.